Nuuksion Metsäravintolat 24.5.-16.6.2024
Helsingin ruokaviikkojen aikana Nuuksion metsäravintolat avaavat ovansa myös yksittäisille varauksille. Jokainen ravintola on auki vain yhtenä tai kahtena päivänä ruokaviikkojen aikana, joten katsothan aikataulut tarkkaan.
HUOM! Ravintoloihin pitää tehdä ennakkovaraus Haltia Lake Lodgen tilaisuutta lukuunottamatta.
Nuuksion Metrokartalta löydät ravintoloiden sijainnit. Täältä löydät tarkemmat saapumisohjeet.
Wine in the Woods
Aika:
Punaviinitastingit: lauantaina 25.5. ja lauantaina 8.6. klo 18-20
Valkoviinitastingit: lauantaina 1.6. ja lauantaina 15.6. klo 18-20
Paikka: Haltian luontokeskus, Nuuksiontie 84, 02820 Espoo (kokoontuminen)
Hinta: 198 € / 2 hlöä ja 118 € / 1 hlö
Varaukset:
Varaa punaviinitasting
Varaa valkoviinitasting
Majoitusehdotus: Haltia Lake Lodge
Wine in the Woods on kahden tunnin tutkimusmatka maailmaan, jossa viini ja metsä kohtaavat. Asiantuntijaoppaamme johdattavat sinut ainutlaatuiselle makumatkalle, joka tapahtuu viinibaarissamme suoraan metsän sydämessä. Lyhyen kävelyn jälkeen aistimme virittyvät ympäröivään luontoon. Sen jälkeen astumme metsän siimeksessä sijaitsevalle maistelupaikkalle. Elämys elää ja hengittää vuodenaikojen rytmissä ja tarjoaa joka kerta täysin uuden kokemuksen. Täällä viinin ja metsän maut ja tuoksut heräävät eloon tarinoissa, jotka kietovat ne toisiin.
TASTING
1 alkumalja, 5 tasting-annosta vastuullisesti tuotettuja eurooppalaisia viinejä, makupareina villisuoloja ja -siirappeja
Haltia Lake Lodge: Metsän makujen viikonloppu – Savuja ja yrttejä Nuuksiossa
Aika: lauantaina 1.6. klo 15-22 ja sunnuntaina 2.6. klo 12-16
Paikka: Haltia Lake Lodge, Solvallanrinne 2, 02820 Espoo
Hinta: ks. hinnat menusta
Varaukset: Ennakkovarausta ei tarvita
Varaa meiltä myös majoitus!
Haltia Lake Lodgen Metsäillallisviikonloppuna perinteinen amerikkalainen BBQ Smoking -ruanvalmistusmenetelmä kohtaa suomalaisen metsän antimet. BBQ-savustimen uumenista nousee ihania, tuntikausia tammipuun aromeissa kypsyneitä riistaliha- ja muita herkkuja jotka saavat seurakseen alkukesän lisukkeita ja Nuuksion villejä yrttejä.
Viikonlopun kohokohta on metsäympäristössä tapatuva viskitasting. Yhteistyökumppanimme Kyrön perustajiin kuuluva Mikko Koskinen johdattaa osallistujat savuisten viskien monimuotoiseen maailmaan, jossa metsän tuoksut ja viskien aromit kohtaavat ainutlaatuisella tavalla.
Tämä viikonloppu on suunnattu laadukkaita, syviä makuja ja aitoja luontoelämyksiä arvostaville. Tervetuloa kokemaan aistien sinfoniaa alkukesän lumoavaan Nuuksioon!
MENU lauantai 1.6. klo 15 alkaen
Kalakeitto Enäjärven savustetusta lahnasta höystettynä Nuuksion villeillä yrteillä, 8€/hlö
BBQ smoking -maistelulautanen 26€/hlö
Kalakeitto ja maistelulautanen yhdessä 32€/hlö
Klo 16-17.30 Villiyrttiretki Haltian lähimaastossa, 29€ / hlö
Klo 18-18.45 Kyrön metsä-viskitasting, 35€ / hlö
Klo 19.30-20.15 Kyrön metsä-viskitasting, 35€ / hlö
Baari auki klo 23 asti
MENU sunnuntai 2.6. klo 12-16
American BBQ smoking goes Nuuksio - lounas!
Wäinölän Kalevalapidot: Villiruokaa ja tarinantaikaa
Aika: Sunnuntaina 2.6. klo 17-20 (HUOM! Aika muuttunut!)
Paikka: Nuuksion Taika, Paratiisintie 115, 03300 Otalampi
Hinta: 98 € / hlö, minimi 2 hlöä/varaus
Varaukset: tästä
HUOM! Wäinölässä on neljä 10 hengen pöytää. Kun varaat vähintään 8 paikkaa, saatte seurueellenne oman pöydän.
Wäinölä on esteetön.
Tule mukaan perinteisiin Kalevalapitoihin ja nauti kolmen ruokalajin ateria Nuuksion Wäinölän hirsituvassa. Ruokailun lomassa kansanmuusikko kertoo tarinoita Kalevalasta, laulaa ja soittaa viulua sekä kannelta.
MENU
Alkuruoka: Maltainen Graavisiikaleipä
Pääruoka: Hiiden Hirvipaisti/ Härkäpapupaistos, paahdetut perunat, hunajaiset porkkanat, metsäsienikastike ja pihlajanmarjahyytelö
Jälkiruoka: Mustikka- kauraherkku ja kuusenkerkkä-kermavaahto
Metsäravintola Korpelan laavu: Karjaiset pidot - Hawkhillin juurisyyt
Aika: lauantaina 15.6. ja sunnuntaina 16.6. klo 17.30-20.30
Paikka: Hawkhill Resort, Haukkamäentie 95
03220 Tervalampi, Vihti
Hinta: 135 e/ henkilö ja 250 e / 2 henkeä
Varaukset: täältä
Varaa meiltä myös majoitus!
Karjalainen ruokaperinne ja kulttuuri kohtaavat Nuuksiossa
Ilta alkaa Haukkamäen huipulta, jossa Karjala kohtaa Nuuksion alkukesän. Vieraat kokevat jo ensimmäiset tarinat ja laulun voiman mäen huipulla.
Haukkamäen huipulta laskeudutaan pitkiin pöytiin nauttimaan illasta hyvän ruuan ja juoman sekä itäsuomalaisesta vieraanvaraisuudesta.
Vieraat jakavat illan aikana ruuan toistensa kanssa, puheensorina, lintujen viserrys ja kanteleen ääni sotkeutuvat Korpelan laavulla heleäksi soinnuiksi.
Ilta on omistettu yrittäjyydelle, yhteistyölle, perinteisille karjalaisille herkuille ja tarinoille, joka on nautinto kaikille aisteille.
Karjalaisen illan menu muodostuu Anni Inkeri Korhosen Juurisyyt -teoksen resepteihin sekä
Hakwhillin keittiömestarin Mari Hyyrysen yhteiseen näkemykseen alkukesän itäsuomalaisesta ruuasta ja Nuuksion luonnosta.
MENU
Alkuruoasta
"Villisalaatti tasapainottaa talven jälkeen. Nyt syödään vain tätä."
Alkukesän villiyrttien kaverina Hiidenveden haukea, keitinpiirakoita, Puukarin ruisleipää ja itse tehtyä piimäjuustoa.
Pääruoasta
"Sienet ruokapöydässä ovat Suomen historian mitä itäisin herkku"
Lautaselle asetellaan villiä sorsaa ja härkäpapupullia mahottoman monella höystöllä ja lisukkeella.
Jälkiruoasta
"Uunirahka on klassikkojen klassikko, yksinkertaisuuden sinfonia, crème brûlée ja kohokas"
Annin uunirahkan kaverina mustikkaa, selleriä ja tattaria luovissa muodoissa.
Kunnon pitoihin kuuluu myös nokipannukahvit ja villiyrttijuoma.
Ruoat tarjoillaan kipoissa ja kupeissa pöytiin.
Ruokien kanssa tarjolla makuihin sopivat alkoholittomat ruokajuomat.